Perlaut
Z Winogrona.org
Perlaut | |
---|---|
Rodzice | Cinsault x Csaba Gyoengye |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Francja |
Masa grona | 350 g |
Rozmiary jagód | 25 x 24 mm |
smak | b.przyjemny, słodki |
SAT | 2350 |
Termin dojrzewania | 1-10.09 |
Mrozoodporność | -15 °C258,15 K 5 °F 464,67 °R |
Kolor gron | żółto-zielone |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Literatura
Zdjęcia
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Perlaut — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 1-10.09 + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | żółto-zielone + |
Kraj | Francja + |
Masa | 350 g + |
Mrozoodpornosc | 258,15 K (-15 °C, 5 °F, 464,67 °R) + |
Odmiana | Perlaut +, Cinsault + i Csaba Gyoengye + |
Rozmiar jagód | 25 x 24 mm + |
Sat | 2.350 + |
Smak | B.przyjemny, słodki + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |