Korai Bibor
Z Winogrona.org
Korai Bibor | |
---|---|
Rodzice | (V.amur. x V.vinif)F2 xIrsai Oliver |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Węgry |
Masa grona | 160 g |
Rozmiary jagód | 16 mm |
Masa jagód | 1,8 g |
smak | Lekki muszkat |
SAT | 2400 |
Termin dojrzewania | druga połowa września |
Mrozoodporność | ? °Cwarning.png„? °C” nie jest liczbą. |
Kolor gron | ciemno-fioletowy |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | przerobowe |
Zawartość cukrów | 21 °Bx |
Zawartość kwasów | 8 g/l |
Opis
Odmiana typu PIWI powstała na Węgrzech w 1965r i zarejestrowana w 2004r.
Grona - średniej wielkości (150-180g) cylindryczne
Jagody - okrągłe o średnicy około 16mm, fioletowe
Choroby
Cięcie
Synonimy
(65-152-1) , V.1
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację
Inne zdjęcia
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Korai Bibor — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | druga połowa września + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | ciemno-fioletowy + |
Kraj | Węgry + |
Masa | 160 g + |
Masa jagód | 1,8 g + |
Mrozoodpornosc | warning.png„? °C” nie jest liczbą. |
Odmiana | Korai Bibor + |
Rozmiar jagód | 16 mm + |
Sat | 2.400 + |
Smak | Lekki muszkat + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |
Zawartość cukrów | 21 + |
Zawartość kwasów | 8 + |