Lija
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
| Linia 1: | Linia 1: | ||
{{Odmiana infobox | {{Odmiana infobox | ||
| - | + | |kolor=#99B3FF | |
| - | |kolor = #99B3FF | + | |odmiana=Lija |
| - | | | + | |rodzice=[[odmiana::Atlant Zaporoski]] x [[odmiana::Arkadia]] |
| - | + | |gatunek=Hybryda międzygatunkowa | |
| - | |rodzice = [[odmiana::Atlant Zaporoski]] x [[odmiana::Arkadia]] | + | |kraj pochodzenia=Ukraina, Zagorulko |
| - | |gatunek = | + | |masa grona=600-700 |
| - | |kraj pochodzenia = Ukraina, Zagorulko | + | |rozmiary jagód=35x24 |
| - | |masa grona = | + | |masa jagód=9-12 |
| - | |rozmiary jagód = | + | |smak=zharmonizowany |
| - | |smak = zharmonizowany | + | |SAT=2200-2300 |
| - | |SAT = | + | |termin dojrzewania=11-20.09 ? |
| - | |termin dojrzewania = 11-20.09 ? | + | |ilość dni dojrzewania=105-115 |
| - | |mrozoodporność = -21 | + | |mrozoodporność=-21 |
| - | |kolor gron = różowe | + | |kolor gron=różowe |
| - | + | |zapylanie=własnopylna | |
| - | |zapylanie = własnopylna | + | |zastosowanie=deserowe |
| - | |zastosowanie = deserowe | + | |zawartość cukrów=17-20 |
| + | |zawartość kwasów=5-7 | ||
| + | |nasiona=TAK | ||
| + | |wzrost=silny | ||
}} | }} | ||
| - | |||
== Opis == | == Opis == | ||
treść | treść | ||
Wersja z 15:43, 6 sty 2011
| Lija | |
|---|---|
| Rodzice | Atlant Zaporoski x Arkadia |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Ukraina, Zagorulko |
| Masa grona | 600-700 g |
| Rozmiary jagód | 35x24 mm |
| Masa jagód | 9-12 g |
| smak | zharmonizowany |
| SAT | 2200-2300 |
| Termin dojrzewania | 11-20.09 ? |
| Ilość dni dojrzewania | 105-115 |
| Mrozoodporność | -21 °C252,15 K -5,8 °F 453,87 °R |
| Kolor gron | różowe |
| Zapylanie | własnopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
| Zawartość cukrów | 17-20 °Bx |
| Zawartość kwasów | 5-7 g/l |
Opis
treść
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
Przycinanie winorośli 8-10 pąków
Synonimy
Leah
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/liya.html
Zdjęcia
Fakty o Lija — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 11-20.09 ? + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Ilość dni | 105-115 + |
| Kolor gron | różowe + |
| Kraj | Ukraina, Zagorulko + |
| Masa | 600 -700g + |
| Masa jagód | 9-12 g + |
| Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
| Odmiana | Lija +, Atlant Zaporoski + i Arkadia + |
| Rozmiar jagód | 35x24 mm + |
| Sat | 2.200 -2300 + |
| Smak | Zharmonizowany + |
| Wzrost | silny + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
| Zawartość cukrów | 17 -20 + |
| Zawartość kwasów | 5 -7 + |

