Liwia
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Opis) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
|rodzice=[[odmiana:: Flamingo]] x [[odmiana::Arkadia]] | |rodzice=[[odmiana:: Flamingo]] x [[odmiana::Arkadia]] | ||
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa | |gatunek=Hybryda międzygatunkowa | ||
- | |kraj pochodzenia=Ukraina | + | |kraj pochodzenia=Ukraina |
|masa grona=500-700 | |masa grona=500-700 | ||
|rozmiary jagód=28x22 | |rozmiary jagód=28x22 | ||
Linia 16: | Linia 16: | ||
|zapylanie=własnopylna | |zapylanie=własnopylna | ||
|zastosowanie=deserowe | |zastosowanie=deserowe | ||
- | |zawartość cukrów= | + | |zawartość cukrów=19 |
- | |zawartość kwasów= | + | |zawartość kwasów=7 |
|nasiona=TAK | |nasiona=TAK | ||
|wzrost=silny | |wzrost=silny |
Wersja z 17:19, 23 sty 2013
Liwia | |
---|---|
Rodzice | Flamingo x Arkadia |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Masa grona | 500-700 g |
Rozmiary jagód | 28x22 mm |
Masa jagód | 7-9 g |
smak | muszkat |
SAT | 2200-2300 |
Termin dojrzewania | 01-10.09 |
Ilość dni dojrzewania | 105-110 |
Mrozoodporność | -21 °C |
Kolor gron | różowe |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 19 °Bx |
Zawartość kwasów | 7 g/l |
Opis
Ukraińska odmiana autorstwa Zagorulko.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Libia
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/liviya.html
Zdjęcia
http://vine.com.ua/gallery/act,photos/cid,307/
Fakty o Liwia — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 3 - 6 oczek/m² oczek/m2 + |
Dojrzewanie | 01-10.09 + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 105-110 + |
Kolor gron | różowe + |
Kraj | Ukraina + |
Masa | 500 -700g + |
Masa jagód | 7-9 g + |
Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
Obciążenie | 30-40 płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | 1,2 - 1,5 szt. + |
Odmiana | Liwia +, Flamingo + i Arkadia + |
Plenność | wysoka + |
Płodność latorośli | 30-40 % + |
Rozmiar jagód | 28x22 mm + |
Sat | 2.200 -2300 + |
Smak | Muszkat + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 19 + |
Zawartość kwasów | 7 + |