Kardynał AZOS
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Cięcie) |
|||
Linia 29: | Linia 29: | ||
== Cięcie == | == Cięcie == | ||
- | Średnie i długie, na 6-12 | + | Średnie i długie, na 6-12 oczek. |
== Synonimy == | == Synonimy == |
Wersja z 22:50, 6 maj 2013
Kardynał AZOS | |
---|---|
Rodzice | Kriulianskij x Cardinal |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 450 g |
Rozmiary jagód | 27 x 25 mm |
Masa jagód | 8 g |
smak | muszkat |
Mrozoodporność | -21 °C252,15 K -5,8 °F 453,87 °R |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 19 °Bx |
Zawartość kwasów | 7 g/l |
Opis
dojrzewanie 120-125 dni
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
Średnie i długie, na 6-12 oczek.
Synonimy
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/kardinal-azos.html
Zdjęcia
Fakty o Kardynał AZOS — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6-12 oczek/m2 + |
Kolor gron | ciemne + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 450 g + |
Masa jagód | 8 g + |
Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
Obsada gron | 1,3 szt. + |
Odmiana | Kardynał AZOS +, Kriulianskij + i Cardinal + |
Rozmiar jagód | 27 x 25 mm + |
Smak | Muszkat + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 19 + |
Zawartość kwasów | 7 + |