modified on 11 sie 2018 at 20:19 ••• 31 082 views

King Ruby

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Opis)
(Linki)
Linia 36: Linia 36:
są dwie odmiany o tej nazwie:
są dwie odmiany o tej nazwie:
-
King Rubi beznasienny rodem z USA: http://vinograd.info/sorta/bessemyannye/rybi-sidlis.html
+
'''King Rubi''' - beznasienny rodem z USA: http://vinograd.info/sorta/bessemyannye/rybi-sidlis.html
-
King Rubi Ustoicziwyj obcopylny: http://vinograd.info/sorta/stolovye/king-rybi-ystoichivyi.html
+
'''King Rubi Ustoicziwyj''' - obcopylny: http://vinograd.info/sorta/stolovye/king-rybi-ystoichivyi.html
== Zdjęcia ==
== Zdjęcia ==

Wersja z 12:41, 9 kwi 2011

King Ruby Ustoicziwyj
King Rubi- liść, Foto: kapitan
King Rubi- liść, Foto: kapitan
Rodzice Villard Blanc x Cardinal
Gatunek hybryda międzygatunkowa
Masa grona 500-700 g
Rozmiary jagód 28x20 mm mm
Mrozoodporność -25 °C248,15 K
-13 °F
446,67 °R
Kolor gron różowe
Zapylanie obcopylna
Zastosowanie deserowe

Opis

King Ruby Ustoicziwyj - odmiana deserowa, średnio wczesne dojrzewanie. Grona duże, 500-700 g, stożkowe, średniej gęstości, umiarkowane rozluźnione. Owoce są duże, 28 x 20 mm, różowo-czerwone, miąższ zwarty. Mogą być uszkadzane przez osy. W niesprzyjających latach może słabo się zapylać. Powstają wówczas zdrobniałe jagody bez pestek. Duża ilość starego drewna zwiększa wydajność, która jest i tak dość wysoka. Wytrzymałość na mróz do -25 ° C.

Choroby

Odporność na mączniaka rzekomego i szarą pleśń podwyższona.

Cięcie

Synonimy

Literatura

Linki

UWAGA: są dwie odmiany o tej nazwie:

King Rubi - beznasienny rodem z USA: http://vinograd.info/sorta/bessemyannye/rybi-sidlis.html

King Rubi Ustoicziwyj - obcopylny: http://vinograd.info/sorta/stolovye/king-rybi-ystoichivyi.html

Zdjęcia

Fakty o King Ruby — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Kolor gronróżowe  +
Masa500 -700g  +
Mrozoodpornosc248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R)  +
OdmianaKing Ruby Ustoicziwyj  +, Villard Blanc  + i Cardinal  +
Rozmiar jagód28x20 mm mm  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +