modified on 26 sty 2016 at 16:49 ••• 13 110 views

Kardynał AZOS

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Cięcie)
Linia 3: Linia 3:
|odmiana=Kardynał AZOS
|odmiana=Kardynał AZOS
|rodzice=[[odmiana::Kriulianskij]] x [[odmiana::Cardinal]]
|rodzice=[[odmiana::Kriulianskij]] x [[odmiana::Cardinal]]
 +
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa
|kraj pochodzenia=Rosja
|kraj pochodzenia=Rosja
|masa grona=450
|masa grona=450
Linia 8: Linia 9:
|masa jagód=8
|masa jagód=8
|smak=muszkat
|smak=muszkat
 +
|SAT=2550-2650
 +
|ilość dni dojrzewania=125-135
|mrozoodporność=-21
|mrozoodporność=-21
|kolor gron=ciemne
|kolor gron=ciemne
Linia 15: Linia 18:
|zawartość kwasów=7
|zawartość kwasów=7
|nasiona=TAK
|nasiona=TAK
 +
|wzrost=silny
 +
|drewnienie łozy=dobre
 +
|płodność latorośli=50-70
|obsada gron=1,3
|obsada gron=1,3
 +
|obciążenie=30-40
 +
|plenność=średnia
|cięcie=6-12
|cięcie=6-12
}}
}}

Wersja z 22:57, 6 maj 2013

Kardynał AZOS
Rodzice Kriulianskij x Cardinal
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Rosja
Masa grona 450 g
Rozmiary jagód 27 x 25 mm
Masa jagód 8 g
smak muszkat
SAT 2550-2650
Ilość dni dojrzewania 125-135
Mrozoodporność -21 °C252,15 K
-5,8 °F
453,87 °R
Kolor gron ciemne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe
Zawartość cukrów 19 °Bx
Zawartość kwasów 7 g/l

Opis

dojrzewanie 120-125 dni

Genealogia

treść

Choroby

treść

Cięcie

Średnie i długie, na 6-12 oczek.

Synonimy

Literatura

http://vinograd.info/sorta/stolovye/kardinal-azos.html

Zdjęcia

Fakty o Kardynał AZOS — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie6-12 oczek/m2  +
Drewnienie łozydobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni125-135  +
Kolor gronciemne  +
KrajRosja  +
Masa450 g  +
Masa jagód8 g  +
Mrozoodpornosc252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R)  +
Obciążenie30-40 płodnych oczek na krzew  +
Obsada gron1,3 szt.  +
OdmianaKardynał AZOS  +, Kriulianskij  + i Cardinal  +
Plennośćśrednia  +
Płodność latorośli50-70 %  +
Rozmiar jagód27 x 25 mm  +
Sat2.550 -2650  +
SmakMuszkat  +
Wzrostsilny  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +
Zawartość cukrów19  +
Zawartość kwasów7  +