Lija
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Opis) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
|rodzice=[[odmiana::Atlant Zaporoski]] x [[odmiana::Arkadia]] | |rodzice=[[odmiana::Atlant Zaporoski]] x [[odmiana::Arkadia]] | ||
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa | |gatunek=Hybryda międzygatunkowa | ||
- | |kraj pochodzenia=Ukraina | + | |kraj pochodzenia=Ukraina |
|masa grona=600-700 | |masa grona=600-700 | ||
|rozmiary jagód=35x24 | |rozmiary jagód=35x24 | ||
Linia 16: | Linia 16: | ||
|zapylanie=własnopylna | |zapylanie=własnopylna | ||
|zastosowanie=deserowe | |zastosowanie=deserowe | ||
- | |zawartość cukrów= | + | |zawartość cukrów=18 |
- | |zawartość kwasów= | + | |zawartość kwasów=6 |
|nasiona=TAK | |nasiona=TAK | ||
|wzrost=silny | |wzrost=silny |
Wersja z 17:17, 23 sty 2013
Lija | |
---|---|
Rodzice | Atlant Zaporoski x Arkadia |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Masa grona | 600-700 g |
Rozmiary jagód | 35x24 mm |
Masa jagód | 9-12 g |
smak | zharmonizowany |
SAT | 2200-2300 |
Termin dojrzewania | 11-20.09 ? |
Ilość dni dojrzewania | 105-115 |
Mrozoodporność | -21 °C252,15 K -5,8 °F 453,87 °R |
Kolor gron | różowe |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 18 °Bx |
Zawartość kwasów | 6 g/l |
Opis
Ukraińska odmiana autorstwa Zagorulko.
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
Przycinanie winorośli 8-10 pąków
Synonimy
Leah
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/liya.html
Zdjęcia
Fakty o Lija — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 7 - 9 oczek/m² oczek/m2 + |
Dojrzewanie | 11-20.09 ? + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 105-115 + |
Kolor gron | różowe + |
Kraj | Ukraina + |
Masa | 600 -700g + |
Masa jagód | 9-12 g + |
Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
Obciążenie | 30 - 35 płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | 1,2 - 1,5 szt. + |
Odmiana | Lija +, Atlant Zaporoski + i Arkadia + |
Plenność | wysoka + |
Płodność latorośli | 65-75 % + |
Rozmiar jagód | 35x24 mm + |
Sat | 2.200 -2300 + |
Smak | Zharmonizowany + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 18 + |
Zawartość kwasów | 6 + |