Ajwiengo
Z Winogrona.org
Ajwiengo | |
---|---|
Rodzice | Timur x Wostorg |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 800 - 1000 g |
Rozmiary jagód | 31 x 23 mm |
Masa jagód | 9 - 12 g |
smak | Zharmonizowany |
Ilość dni dojrzewania | 120 - 130 |
Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
Kolor gron | mleczno-białe |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 18 °Bx |
Zawartość kwasów | 7 g/l |
Opis
Odmiana deserowa. Grona bardzo duże o wadze dochodzącej nawet do 2kg. Przeciętna waga gron 800 - 1000g. Kształt gron cylindryczny, grona średniozwarte. Jagody duże mleczno-białe o wadze 9 - 12g. Miąższ jędrny, kruchy. Optymalne obciążenie krzewów 30 - 35.
Choroby
Cięcie
6 - 8 oczek.
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Opinie
Zdjęcia
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Ajwiengo — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6 - 8 oczek oczek/m2 + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 120 - 130 + |
Kolor gron | mleczno-białe + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 800 -1000g + |
Masa jagód | 9 - 12 g + |
Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
Odmiana | Ajwiengo + |
Rozmiar jagód | 31 x 23 mm + |
Smak | Zharmonizowany + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 18 + |
Zawartość kwasów | 7 + |