modified on 4 gru 2020 at 16:54 ••• 17 158 views

Lija

Z Winogrona.org

Lija
Lija
Rodzice Atlant Zaporoski x Arkadia
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Ukraina
Masa grona 600-700 g
Rozmiary jagód 35x24 mm
Masa jagód 9-12 g
smak zharmonizowany
SAT 2200-2300
Termin dojrzewania 11-20.09 ?
Ilość dni dojrzewania 105-115
Mrozoodporność -21 °C252,15 K
-5,8 °F
453,87 °R
Kolor gron różowe
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe
Zawartość cukrów 18 °Bx
Zawartość kwasów 6 g/l

Opis

Ukraińska odmiana autorstwa Zagorulko. Odmiana deserowa wcześnie dojrzewająca (105-115 dni). Jagody bardzo duże, żółto - różowe, owalne do jajowatych, o wadze 9-12 gramów. Miąższ średnio ścisły, soczysty o bardzo dobrym harmonijnym smaku.

Genealogia

treść

Choroby

treść

Cięcie

Przycinanie winorośli 8-10 pąków

Synonimy

Leah

Literatura

http://vinograd.info/sorta/stolovye/liya.html

Zdjęcia

Vinograd7:grono


Zdjęcia forumowiczów

Koronka

Liście

Kwiatostan

Grona

Jagody

Krzew

30 - 3530 - 35
Fakty o Lija — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie7 - 9 oczek/m² oczek/m2  +
Dojrzewanie11-20.09 ?  +
Drewnienie łozydobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni105-115  +
Kolor gronróżowe  +
KrajUkraina  +
Masa600 -700g  +
Masa jagód9-12 g  +
Mrozoodpornosc252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R)  +
Obciążenie30 - 35 płodnych oczek na krzew  +
Obsada gron1,2 - 1,5 szt.  +
OdmianaLija  +, Atlant Zaporożskij  + i Arkadia  +
Plennośćwysoka  +
Płodność latorośli65-75 %  +
Rozmiar jagód35x24 mm  +
Sat2.200 -2300  +
SmakZharmonizowany  +
Wzrostsilny  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +
Zawartość cukrów18  +
Zawartość kwasów6  +