Andriusza
Z Winogrona.org
Andriusza | |
---|---|
| |
Rodzice | Ałyj x Łora |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Masa grona | 700 - 2000 g |
Rozmiary jagód | 32-22 mm |
Masa jagód | 7-10 g |
smak | zharmonizowany |
Ilość dni dojrzewania | 110-115 |
Mrozoodporność | -22 °C251,15 K -7,6 °F 452,07 °R |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Odmiana dojrzewająca końcem sierpnia. Grona dosyć duże, ładnie wypełnione wyrównanymi owocami. Jagody dosyć duże, owalne, o przyjemnym odmianowym smaku. Skórka miękka nie przeszkadza w konsumpcji. Jagody podczas dojrzewania nie pękają, i mogą długo powisieć na krzewie (trzeba tylko zabezpieczyć przed ptakami). Wzrost krzewu silny, trzeba redukować, dobrze drewnieje. Z uwagi na smak i wygląd bardzo obiecująca odmiana.
Genealogia
treść
Choroby
Lekko łapie mączniaka rzekomego, na szarą pleśń wygląda że bardzo odporna.
Cięcie
treść
Synonimy
VKI - 1 - 3
Tematy na naszym forum
Literatura
Opinie na forum:
Zdjęcia
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Andriusza — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6 - 8 oczek oczek/m2 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 110-115 + |
Kolor gron | ciemne + |
Masa | 700 -2000g + |
Masa jagód | 7-10 g + |
Mrozoodpornosc | 251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R) + |
Odmiana | Andriusza + |
Rozmiar jagód | 32-22 mm + |
Smak | Zharmonizowany + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |