Kiszmisz Mołdawski
Z Winogrona.org
Kiszmisz Mołdawski | |
---|---|
Rodzice | Pobieda x Kiszmisz Różowy |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Mołdawia |
Masa grona | 600 g |
Rozmiary jagód | 25 x 20 mm |
smak | przyjemny |
SAT | 2800 C |
Termin dojrzewania | 21-31.10 |
Mrozoodporność | -18 °C255,15 K -0,4 °F 459,27 °R |
Kolor gron | fioletowe |
Zastosowanie | deserowe |
Odmiana beznasienna |
Opis
Beznasienna deserowa odmiana mołdawska ze względu na bardzo długi kres dojrzewania przeznaczona do amatorskiej uprawy pod osłonami lub w szklarni.
Choroby
Odmiana wrazliwa na mączniaki i szarą pleśń - wymaga starannej ochrony chemicznej.
Cięcie
Synonimy
Literatura
http://vinograd.info/sorta/bessemyannye/kishmish-moldavskii.html
Zdjęcia
Kiszmisz Mołdawski - grona - Węgry; ,sapara.cz:grono; ;vinograd:grono
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Kiszmisz Mołdawski — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 21-31.10 + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | fioletowe + |
Kraj | Mołdawia + |
Masa | 600 g + |
Mrozoodpornosc | 255,15 K (-18 °C, -0,4 °F, 459,27 °R) + |
Odmiana | Kiszmisz Mołdawski +, Pobieda + i Kiszmisz Różowy + |
Odmianabeznasienna | tak + |
Rozmiar jagód | 25 x 20 mm + |
Sat | 2.800 C + |
Smak | Przyjemny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |