modified on 5 sty 2013 at 09:03 ••• 18 989 views

Zastosowanie przerobowe

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
 
Linia 1: Linia 1:
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.
-
 
-
[[Kategoria:Słownik]]
 
== Inne odmiany których zastosowanie jest przerobowe ==
== Inne odmiany których zastosowanie jest przerobowe ==
Linia 7: Linia 5:
{{#ask: [[Kategoria:Odmiany]][[zastosowanie::zastosowanie przerobowe]]
{{#ask: [[Kategoria:Odmiany]][[zastosowanie::zastosowanie przerobowe]]
}}
}}
 +
 +
[[Kategoria:Słownik]]
 +
[[Kategoria:Odmiany|.]]

Aktualna wersja na dzień 09:03, 5 sty 2013

Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.

Inne odmiany których zastosowanie jest przerobowe

Abouriou Noir, Acadie Blanc, Acolon, Adalmiina, Aletta, Alibernet, Alvarinho, André, Apáti kék, Arandell, Aromella, Artaban, Aurora, Aurora x Veltiner Rouge Precoce, Auxerrois, Awgusta, BV 10-19-8, Bacchus, Baco noir, Bacska, Barbera, Baron, Beta, Biona, Bolero, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa, Cabernet Eidos, Cabernet Foch, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Volos, Cabernet dorsa, Calandro, Cascade, Castel 19-637, Cerason, Chancellor, Chardonel, Chardonnay, Couderc 4401, Crimson Pearl, Cserszegi Füszeres, Csillam, De Chaunac, Dionis, Domina, Donauriesling, Dublański … dalsze wyniki