modified on 5 sty 2013 at 09:03 ••• 18 929 views

Zastosowanie przerobowe

Z Winogrona.org

Wersja Space99 (dyskusja | wkład) z dnia 09:03, 5 sty 2013
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)

Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.

Inne odmiany których zastosowanie jest przerobowe

Abouriou Noir, Acadie Blanc, Acolon, Adalmiina, Aletta, Alibernet, Alvarinho, André, Apáti kék, Arandell, Aromella, Artaban, Aurora, Aurora x Veltiner Rouge Precoce, Auxerrois, Awgusta, BV 10-19-8, Bacchus, Baco noir, Bacska, Barbera, Baron, Beta, Biona, Bolero, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa, Cabernet Eidos, Cabernet Foch, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Volos, Cabernet dorsa, Calandro, Cascade, Castel 19-637, Cerason, Chancellor, Chardonel, Chardonnay, Couderc 4401, Crimson Pearl, Cserszegi Füszeres, Csillam, De Chaunac, Dionis, Domina, Donauriesling, Dublański … dalsze wyniki